New Life with Food
Voedingsadvies voor,tijdens en na uw zwangerschap

Hoe kan ik jou helpen?

Als zwangere vrouw voorzie je niet alleen jezelf maar ook een compleet nieuw wezentje van de benodigde voedingsstoffen. Je kindje heeft deze voedingsstoffen nodig om te kunnen groeien en ontwikkelen en voor jezelf is het belangrijk dat je geen tekorten op loopt. Daarnaast wordt het risico op verschillende geboorte-afwijkingen en complicaties verlaagd wanneer je gezond en volledig eet. Als je bijvoorbeeld voldoende calcium consumeert wordt het risico op zwangerschapsvergiftiging met 55% verlaagd. 

Om erachter te komen of je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, voor jezelf en voor je kindje, kan ik dit voor je in kaart brengen. De voedingscheck is een eenmalig online consult en kost 35 euro. Ik kijk zowel naar energie, vocht, macronutriënten (eiwitten, koolhydraten en vetten) als micronutriënten (vitamines en mineralen). Stuur bij interesse vrijblijvend een e-mail naar info@newlifewithfood.nl waarin ik je verdere uitleg zal geven. Let op: bij klachten of medische bijzonderheden (bijvoorbeeld een hoge bloeddruk, overgewicht, te hoog cholesterol) raad ik je aan om te kiezen voor uitgebreider advies en behandeling. 

Daarnaast bied ik ook uitgebreid advies en begeleiding aan. Ik ben werkzaam bij diëtistenpraktijk EetVitaal in Zaandam en diëtistenpraktijk Anne-Marie in Almere. Het is mogelijk om hier een afspraak met mij te maken voor voedingsadvies en begeleiding. Dit kan bij de volgende hulpvragen: overgewicht, ondergewicht, een hoge bloeddruk, hypercholesterolemie, kinderwens (ook als man) en zwangerschap. Kijk op www.eetvitaal.nl of www.annemariedietist.nl voor contactgegevens van de praktijk.              

Niet woonachtig in Zaandam of Almere?  Dan bied ik online begeleiding aan! Het eerste consult zal ik bij jou thuis langskomen voor een intakegesprek om je hulpvraag te bespreken en jouw voedingspatroon en persoonlijke omstandigheden in kaart te brengen. Neem contact met mij op via het contactformulier of via een e-mail naar melanie@newlifewithfood.nl.

Vergoeding? Vanuit de basisverzekering wordt er jaarlijks 3 uur aan dieetbehandeling vergoed, waarbij je eigen risico voor 180 euro (maximaal!) wordt aangesproken indien dit nog open staat. Daarnaast kun je jezelf aanvullend verzekeren om frequenter met je diëtist af te kunnen spreken. Let op: de voedingscheck wordt helaas niet vergoed omdat dit volledig online plaatsvindt. Voorwaarde voor vergoeding is dat wij elkaar tijdens de eerste afspraak in het 'echt' hebben zien.